Ik schrijf dus ik besta!

Over

Ik schrijf, dus ik besta!

Guido Cuyvers
Ceylonstraat 12, Balen, Belgium

32-14812683 + 0471.311146   
email: gcuyvers@skynet.be

Na mijn studies ( criminologie, seksuologie en filosofie) aan de Katholieke Universiteit Leuven   doctoreerde ik in de criminologie met een studie over slachtoffers van misdrijven. Mijn hele professionele leven was ik verbonden aan de Katholieke Hogeschool Kempen (nu Thomas More), departement Maatschappelijk Werk als docent, onderzoeker en departementshoofd. Tevens was ik aan de KU Leuven verbonden aan de lerarenopleiding van de faculteit Psychologie en Pedagogie. Mijn onderzoek speelde zich voornamelijk af op het gebied van gerontologie en ouderenzorg, met een focus op de sociale inclusie van ouderen. Ook kwaliteitsontwikkeling werd gaandeweg een belangrijk interessegebied. Naast de begeleiding van organisaties in de ontwikkeling van een kwaliteitssysteem was ik vele malen lid van visitatiecommissies van universiteiten en hogescholen.

Momenteel engageer ik mij in het maatschappelijk middenveld, het ouderenbeleid en het onderzoek naar de maatschappelijke participatie van ouderen in de samenleving. Ik ben betrokken bij de Vlaamse Ouderenraad als bestuurslid en onafhankelijke deskundige. Als vertegenwoordiger van  België ben ik lid van de Raad van Bestuur van de overkoepelende Europese organisatie Age Platform Europe.

Als auteur publiceer ik graag over allerlei maatschappelijke thema’s. Daarnaast is mijn grote passie het vertellen en onderwijzen over deze themata in lezingen en workshops.  

 
Lezing – Guido Cuyvers: ‘Ouder worden in Europa’ – YouTube

Discriminatie en marginalisering van ouderen – Guido Cuyvers praat er over met Seka – YouTubeD